четвер, 28 квітня 2016 р.

Чим замінити солодке



1-й варіант

Якщо заховані в шафу або холодильник солодощі однаково виявляють себе (при цьому раніше, ніж очікувалося), то потрібно подумати, чим замінити солодке. Ідеальний варіант - м'ята або м'ятна вода або зелений чай з м'ятою. З чого почати:
1. Зажувати листочок м'яти, вирушаючи в магазин, щоб не накупити печенюшек (можна зробити це прямо в магазині). М'ята - прекрасно втамовує голод.
2. Щоб не потягнутися за черговою цукеркою, потрібно полоскати рот м'ятною водою після дозволеної порції. М'ята усуває післясмак. У наступні годину або два, все, що несолодке виявиться набагато смачніше солодощів.

2-й варіант - відволікаємося

Тяга до солодкого - це шкідлива звичка, яку потрібно замінити на іншу звичку. Отже, третій варіант, чим замінити солодке :
1. почитати книгу;
2. подивитися улюблений фільм;
3. пограти на піаніно (або будь-якому іншому музичному інструменті);
4. просто подрімати;
Загалом, намагатися не сидіти і не думати про смачненькому.
4-й варіант - корисні солодощі
Цукерки та цукор можна замінити менш шкідливими (корисними) солодощами. До таких солодощів відносяться: фрукти, сухофрукти, домашні варення (в них точно немає різних добавок). До речі, волокна, які містяться у фруктах, уповільнюють всмоктування цукру.
5-й варіант - кульку морозива
Замість 200-300 г цукерок або півкілограма печива краще з'їсти шматочок темного шоколаду або невелику кульку морозива.

Як правильно їсти солодкість

Їжа повинна не тільки вгамовувати голод, але і доставляти емоційну насолоду. За такої умови можна зменшити тягу до солодкого. Заходи:
1. Смакувати десерт потрібно не за столом або перед телевізором, потрібно знайти місце, захищене від стороннього шуму і запахів. Ця умова дозволить зосередитися на солодкому.
2. Перед тим, як вкусити шоколад або проковтнути шматочок морозива, потрібно прополоскати рот або з'їсти шматочок хліба. Інакше не вийде повністю відчути смак.
3. Для початку вистачить 20 г шоколаду. Якщо не вдалося вгамувати "солодкий голод", можна додати ще 10 р.
4. Якщо десерт щойно з холодильника, то, швидше за все, не вийде повністю відчути його смак.
5. Перед тим, як приступити до поїдання десерту, розділіть його навпіл. Другу частину сховайте. Якщо почуття задоволення не настало, то можна з'їсти решту (вона створить ілюзію добавки).
6. Важливим компонентом насичення є аромат. Тому спочатку вдихніть запах десерту повні груди.
7. Зверніть увагу на те, що відбувається з шоколадом, цукеркою, сухофруктами, медом. Як вони таять у роті, міняють свою текстуру.
8. Закрийте очі і насолодитеся моментом.

Немає коментарів:

Дописати коментар